Novice | Novejša | Starejša

23. maj 2018
S SOŠKO FRONTO V ITALIJO - RIM

S SOŠKO FRONTO V RIM – ITALIJA, 23., 24., 25., 26. in 27. maj 2018

1. in 2. dan (četrtek, 24. maj)
Odhod avtobusa iz Nove Gorice, v večernih urah. Vožnja v Italijo, mimo Benetk, Bologne, Firenc in Rima z vmesnimi postanki. V dopoldanskem času prihod v Pompeje, arheološki biser rimske kulture, ki ga je leta 79 zasul vulkan Vezuv. V spremstvu lokalnega vodnika si ogledamo izkopanine. Od tam se povzpnemo še na vulkan Vezuv, cca 1.200 m, ki dominira nad Neapeljskim zalivom. Čudoviti razgledi! Ostane nam še ogled Neaplja, kjer se sprehodimo po mestnem središču in si ogledamo nekatere zanimivosti mesta: Občinska palača, Kraljeva palača, cerkev sv. Frančiška, ki zgrajena po vzorcu rimskega Pantheona, Teatro San Carlo. Sledi prevoz do hotela, namestitev, večerja in prenočevanje.

3. dan (petek, 25. maj)
Po zajtrku vožnja do hriba Monte Cassino, kjer stoji znameniti benediktinski samostan iz 6. stoletja. Ogled tega turističnega bisera in bližnjega vojaškega pokopališča, posvečenega poljskim vojakom, ki so izgubili življenje med boji na Monte Cassinu leta 1944. Sledi vožnja proti Rimu, do katakomb sv. Kalista, ogled. Nadaljujemo z ogledom bazilike sv. Janeza v Lateranu. Sledi vožnja z avtobusom na rimske griče (Colli Albani), jugovzhodno od Rima, do kraja Rocca di papa. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

4. dan (sobota, 26. maj)
Po zajtrku vožnja proti središču Rima, do Vatikana, kjer si ogledamo veličasten trg in cerkev sv. Petra, nato še Angelski grad, trg Navona, Panteon, Fontana Trevi, Španske stopnice. Popoldne sprehod do Koloseja, Kapitola, Forum Romanum. Po ogledih se bomo z avtobusom vrnili do hotela, večerja in prenočevanje.

5. dan (nedelja, 27. maj)
Po zajtrku vožnja mimo Rima v deželo Umbrio, kjer si bomo ogledali čudovito staro mestece Orvieto, nekdanjo papeško letno rezidenco. Po ogledih, v zgodnjih popoldanskih urah, vožnja proti domu mimo Firenc, Bologne in Benetk, z vmesnimi postanki. Prihod domov je predviden v poznih večernih urah.

Cena izleta: Sporočimo naknadno prijavljenim, ko bomo izbrali vse potrebne podatke za izračun.
Cena vključuje vse skupne aktivnosti izletnikov - prevoz s turističnim avtobusom, namestitev s prenočevanjem, večerjo in zajtrkom, malico iz skupnega lonca ter organizacijo in vodenje izleta. Izlet vodi: Renato Podbersič.
Predplačilo za izlet - 100 € (za osebo), prosimo vas, da to storite čim prej (najkasneje 30 dni pred odhodom). Potrebni podatki za nakazilo: DRUŠTVO SOŠKA FRONTA, Ul. Nikole Tesle 19, 5290 ŠEMPETER, Transakcijski račun št.: 02241-0087904694 NLB Nova Gorica, Namen: Izlet v Rim
Odhod avtobusa v sredo, 23. maja 2018 ob 21.30h iz Deskel izpred Kulturnega doma (center Deskel) in ob 22h iz parkirnega prostora na Ul. Gradnikove brigade 13 (nasproti Kings bara) v Novi Gorici.

Informacije in rezervacije: 031 854 521 – Egon
E-mail: egon@prohereditate.com

Copyright © 2001-2018 Društvo soška fronta Nova Gorica. Vse pravice pridržane.