Novice | Novejša | Starejša

22. april 2018
Strokovna ekskurzija v Park vojaške zgodovine v Pivki

V nedeljo, 22. aprila 2018, vas vabimo na enodnevno strokovno ekskurzijo v Park vojaške zgodovine v Pivki, ki se ukvarja z ohranjanjem in predstavljanjem vojaško-zgodovinske dediščine s poudarkom na vojaški tehniki. Park se nahaja v kompleksu nekdanje italijanske in kasneje jugoslovanske vojašnice ter vključuje bližnjo utrdbo Alpskega zidu, do katere vodi tematska učna pot. Nosilna zbirka muzeja je nacionalna tankovsko-artilerijska zbirka z eksponati - oklepnimi in drugimi vojaškimi vozili iz druge svetovne, hladne in slovenske osamosvojitvene vojne. Največja atrakcija je jugoslovanska diverzantska podmornica P-913 Zeta. Po ogledu zbirke in trdnjave na Primožu, pa se bomo še podkrepili v vojaški kantini na kosilu, po tem pa se odpeljali do Predjame, kjer si bomo ogledali  muzejski zbirki "Pri stari dami", zbirko 1. svetovne vojne, ki je v lasti našega člana Marka Bajca in lovsko zbirko.
Odhod avtobusa v nedeljo, 22. aprila 2018 ob 8h  iz parkirnega prostora na Ul. Gradnikove brigade 13 (nasproti Kings bara) v Novi Gorici. Predviden prihod v Pivko ob 9h.

Informacije: 031 854 521 - Egon

Copyright © 2001-2024 Društvo soška fronta 1915 - 1917. Vse pravice pridržane.